Nieuws

Plukmensen

“Plukmensen” vertelt het verhaal van een lange zoektocht.

Het speelt zich af in de middeleeuwen in de tijd van de eerste kruistocht, met een knipoog naar de huidige tijd.

De hoofdpersoon, Jonas, verlaat zijn eenvoudige arbeiders familie en geboortestreek Suolle om de grote liefde uit zijn dromen te vinden. Op zoek naar zelfvertrouwen en respect ontmoet hij tijdens zijn reizen inspirerende en eigenzinnige mensen, die bepalend zijn voor de vorming van zijn identiteit. Hij leert schrijven en lezen van de monniken, poetst de wapens van een kasteelheer, verliest zich in de drank, duikt onder bij een dwergenvolk en wordt tenslotte een ontzagwekkende kruistochtstrijder.

Langzaam maar zeker wordt het wezen van de hoofdpersoon ontrafeld, maar niet zonder de lezer mee te sleuren in soms hallucinerende avonturen.

Erotiek, spiritualiteit, fantasie en spanning komen in “Plukmensen” bijeen. Soms met een humoristische ondertoon, soms triestig, maar altijd tot nadenken stemmend. Uiteindelijk leert Jonas via zijn bijzondere ontmoetingen zichzelf beter te begrijpen en komt hij tot de slotsom dat hij met weinig tevreden kan zijn zolang hij in zijn dromen kan blijven geloven.